RU EN

Implantarea dinţilor

În urma unor statistici cel puțin un sfert dintre pacienții din clinicile dentare la vârsta de 65 de ani au o absență parțială sau totală de dinți. Cele mai frecvente cauze care duc la aceasta sunt asociate cu igiena dentară, cavitatea orală și examenele stomatologice neregulate.

Una dintre solutiile la problema această este implantul dentar. Clinica dentară «Dental Spa» oferă pacienților o șansă de a începe o viață nouă, oferind implanturi de la cei mai buni producători din Coreea de Sud, Israel și Germania.

Un zâmbet frumos nu este ultimul lucru pe care o persoană îl pierde dacă nu a reușit să salveze unul sau mai mulți dinți. Absența dinților duce la un astfel de fenomen neplăcut ca schimbarea mușcăturii și deformarea gingiilor.

Acest fenomen este exprimat în dezvoltarea problemelor de pronunție, vorbirea devine ilizibilă, uneori este greu de înțeles o persoană fără un număr normal de dinți. În sfârșit, chiar și o absență parțială a dinților duce la boli ale tractului gastrointestinal, deoarece mâncarea nu este mestecată suficient de bine.

Cele mai eficiente metode de implantare a dinților care sunt utilizați în centrul multidisciplinar «Dental Spa» ajută specialiștilor în clinică la găsirea pentru fiecare pacient o soluție la această problemă.

Implantarea clasică

Implantarea clasică

Implantarea clasică este o metodă care prezintă siguranță de implantare a dinților, care este folosit în stomatologie timp de aproape patruzeci de ani. Această tehnică, numită și implantare în două etape a fost perfecționată de către specialiștii clinicii «Dental Spa».

Inițial, un implant dentar din materiale moderne este instalat în țesutul osos al pacientului, perioada de implantare durează până la șase luni. Numai după această perioadă, o coroană dentară făcută individual pentru client se pune pe implant.

Prin această metodă, protezele și podurile dentare pot fi instalate pe implanturi. În cazul în care este necesară creșterea țesutului osos pentru implantarea implantului, poate fi o perioadă pregătitoare, care durează până la șase luni.

Eficacitatea acestei metode de implantare este confirmată de specialiștii centrului dentar «Dental Spa». Principalul dezavantaj al implantării clasice este o perioadă relativ lungă, care se desfășoară de la pierderea unui dinte până la apariția unei proteze dentare.

Implantarea imediată

Implantarea imediată

Implantarea clasică nu răspunde întotdeauna nevoilor pacienților. În acest caz, specialiștii clinicii «Dental Spa» iau în considerare posibilitatea utilizării unei implantare imediată. Cu această metodă de tratament, se instituie o proteză temporară imediat după implantarea implantului și se stabilește o proteză permanentă după implantarea implantului.

Una dintre indicațiile pentru utilizarea metodei de implantare imediată este pierderea parțială sau completă a unui dinte care a avut loc ca rezultat al rănirii. Cu alte cuvinte, nu ar trebui să existe un proces inflamator, de exemplu, extracția dentară după parodontită.

Implantarea imediată pare a fi o metodă atractivă de tratament, însă există o serie de contraindicații pentru această procedură. Acestea includ orice proces inflamator, diabet zaharat, tulburări cardiovasculare, și alte patologii.

Avantajele acestei metode sunt instalarea rapidă a implanturilor (în cadrul unei vizite), o scurtă perioadă de reabilitare, un rezultat estetic excelent (în special pentru secțiunea frontală), păstrarea conturului țesutului moale. Decizia privind posibilitatea utilizării acestei metode ar trebui să fie din partea specialiștilor clinicii «Dental Spa».

Implantarea «all-on-4»

Implantarea «all-on-4»

Cu dinți edentiali - o condiție exprimată în absența completă sau parțială - măsurile pentru instalarea unui număr mare de proteze pot necesita implantarea până la opt implanturi pe maxilar cu dinți lipsa.

Metodica de implantare «all-on-4» este larg utilizată în clinica dentară «Dental Spa». Acest nume a venit din Statele Unite, unde au început să aplice această metodă de restaurare a dinților. În cadrul metodei, procedura de implantare este efectuată cu rezultatul care satisface pacienții.

Această tehnică implică instalarea unei proteze întregi pe toată falca a doar patru implanturi. Specificitatea depinde de locația lor: două dintre implanturi sunt instalate în secțiunea laterală la un unghi de 45 de grade, iar celelalte două în maxilarul anterior.

Avantajul este că proteza se află pe întreaga zonă a osului maxilarului, bazându-se și pe ea. Aceasta permite utilizarea unui număr mic de implante. În plus, imediat după implantare pacient are o sarcină suficientă pentru utilizarea atentă a dinților noi.

Implantarea «all-on-6»

Implantarea «all-on-6»

Avantajele metodei de implantare «all-on-6» pot fi inadmisibili în timpul atrofiei secțiunilor relevante ale țesutului osos. În caz de insuficiență al celor patru implanturi pentru fixarea fiabilă a protezei, specialiștii clinicii «Dental Spa» apelez la metoda «all-on-6», când șase implanturi suport proteza dentară.

Această metodă permite fixarea protezei dentare, împrăștiind pe întregul os sarcinile. De asemenea indicația acestei metode este țesutul osos în zona maxilarului care este mai slab.

Procedura de implantare «all-on-6» poate fi prescrisă chiar și pentru pacienții cu inflamație a țesutului parodontal. Ca și în cazul metodei «all-on-6», această procedură este posibilă datorită faptului că implanturile sunt implantate în straturile profunde ale osului, unde efectele proceselor de distrugere osoasă sunt minime.

Clinica «Dental Spa» funcționează exclusiv cu materiale de calitate de înaltă clasă atât pentru implanturi, cât și pentru proteze.

Grefarea osoasă dentara, sinus lifting osos

Grefarea osoasă dentara, sinus lifting osos

Grosimea insuficientă a țesutului osos poate fi o contraindicație pentru aplicarea unei anumite metodici de implantare. Este nevoie de a crea oase. În clinica dentară «Dental Spa» această decizie este luată în strânsă colaborare.

În clinica noastră, grefarea osoasă este utilizată pentru a construi țesutul osos (de fapt, o operație de creștere a volumului osos). Un caz special de grefarea osoasă este sinus lifting osos - o procedură aplicată pe țesutul osos al maxilarului superior, sub sinusurile nazale.

Probabilitatea de a aplica sinus lifting osos crește dacă pacientul nu a salvat dinții de sus cu mult timp în urmă sau dacă există o boală osoasă. În cazuri rare, indicațiile sunt caracteristicile structurale ale sinusurilor maxilare, care nu permit implantarea.

Procedura de restaurarea volumului tesutului osos este destul de obișnuită. În absența contraindicațiilor (de exemplu, sinuzita acută și cronică), sinus lifting osos este o soluție rapidă și eficientă pentru a restabili dentiția.