RU EN

Chirurgia dentară

În timpul tratamentului stomatologic, poate fi necesar să se efectueze intervenții chirurgicale în cavitatea bucală. În afară de extracţia dinţilor, vorbim și despre restaurarea chirurgicală a țesuturilor moi și osoase, extracţia dificilă a așa-numitelor dinți de înțelepciune.

Operațiile dentare pot fi repartizate pentru corectarea anomaliilor congenitale (la naștere), pentru efectuarea unor proceduri în cadrul stomatologiei estetice și chiar pentru corectarea erorilor medicale antecedente cu care pacienții adesea se adresează la clinica «Dental Spa» din Chișinău.

În procesul de implantare dentară, este nevoie de intervenția unui chirurg dentar care lucrează îndeaproape cu stomatologul-ortoped a clinicii noastre.

Extracţia dentară

Extracţia dentară

Salvarea unui dinte prin tratamentul și restaurarea terapeutică este o sarcină care, din păcate, nu este întotdeauna fezabilă.

Indicatiile extractiei dintilor se aplică în situaţiile în care se dezvolt boli precum caria profundă, parodontita și o serie de alte patologii.

De asemenea, dintele poate fi extras din cauza unei traume. Extracţia dinţilor de lapte este practicată erupția dinților permanenți este oprită, ceea ce poate determina dezvoltarea unei mușcături anormale.

Indiferent de motivele care conduc la extragerea dinților, pacienții clinicii «Dental Spa» pot fi siguri că această procedură nu le va aduce durere. Experiența vastă a specialiștilor noștri, precum și utilizarea unei tehnici anestezice moderne asigură o siguranță maximă și confortul pacientului în timpul acestei intervenții chirurgicale.

Extracţia măselei de minte

Extracţia măselei de minte

Pacienții cu probleme ale așa-numitelor dinți de înțelepciune în mod regulat vin la clinica «Dental Spa» (este ultimul dinte apărut sau al treilea molar).

Apariția dinților de înțelepciune duce deseori la un proces inflamator în țesuturile moi ale gingiilor și acumularea de puroi la nivelul dinților sau al gingiilor (un fenomen numit pericoronită). Uneori acest dinte rămâne ascuns sub țesutul gingival sau chiar în os. În acest caz, înseamnă retenție dentară.

Apariția acestor dinți duce adesea la schimbarea poziției altor dinți într-un rând. Acest lucru indică faptul că dintele trebuie să fie extras (mai ales că acest dinte nu are sarcină funcțională).

Datorită anestezicelor moderne, această procedură se desfășoară fără durere. Cu toate acestea, având în vedere locația dinților de înțelepciune, extragerea lor necesită cunoștințe aprofundate și experiență relevantă a unui chirurg.

Specialiștii clinicii «Dental Spa» au experiență suficientă în extragerea dinților de înțelepciune. În acest caz, stomatolog chirurg utilizează un echipament special, acordând o atenție deosebită dinților adiacenți, nervilor și altor structuri anatomice care pot fi supuse unui accident.

Frenotomia linguala

Frenotomia linguala

Limba fixata, scurta sau legată este o malformație in care țesutul care atașeaza limba de planseul cavitații bucale este anormal de scurt. De fapt, prin această limba noastră este bine fixată pe fundul gurii.

Unii pacienți au o dezvoltare anormală a acestei zone, numită limba fixata, scurta sau legată. În acest caz, o parte, care este de obicei atașată la mijlocul limbii, este deplasată semnificativ la vârful limbii.

O asemenea anomalie poate provoca nu numai dificultăți la înghițire, încălcări ale mecanismelor de mestecat, ci și la patologia musculară și poate provoca bolile țesuturilor gingivale.

Specialiștii clinicii «Dental Spa» vor ajuta la determinarea posibilității intervenției chirurgicale pentru corectarea frenulului limbii. Se efectuează prin intervenție chirurgicală realizată cu un bisturiul sau cu un laser chirurgical, dacă această este o măsură necesară.

Această procedură poate fi potrivită în copilărie, dacă anomalia frenulului limbii împiedică alăptarea completă a copilului.